Informatie

Door techniek kan je alles! Bij het uitvinden van alle dingen gebruiken we techniek. Dat geldt voor de spullen die je zelf hebt, zoals je smartphone, iPad en kleren. Maar bijvoorbeeld ook voor het maken van huizen, stoplichten, auto’s, vliegtuigen en zwemparadijzen. Het bestaat allemaal omdat er mensen zijn die van techniek hun beroep hebben gemaakt. Wil jij later ook werken in een technisch beroep?

Op 4 oktober organiseren we de tweede editie van de Dag van de Techniek, en het wordt een dag vol avontuur en ontdekkingen! Dit jaar vindt het evenement plaats op 2College Durendael, waar we een supergaaf programma voor je hebben samengesteld. Ons doel? Jou laten zien hoe tof techniek is en je enthousiast maken voor een toekomst in deze spannende wereld!

Wat kun je verwachten op de Dag van de Techniek?

Tijdens de Dag van de Techniek hebben bedrijven hun eigen stand, waar je alles kunt ontdekken over de nieuwste snufjes en coole innovaties. Op het schoolplein staan bovendien een aantal indrukwekkende machines die je van dichtbij kunt bewonderen en in actie kunt zien.

In de ochtend en vroege middag kunnen basisscholieren alle toffe stands bezoeken en meedoen aan interactieve activiteiten. Later op de middag zijn oudere scholieren, zij-instromers en iedereen die nieuwsgierig is van harte welkom. Dit is jouw kans om te zien hoe veelzijdig en spannend techniek kan zijn. Ben jij klaar voor een dag vol avontuur en ontdekking? Kom naar de Dag van de Techniek en laat je verrassen!